dag thoresen moldejazz
Dag Thoresen – Moldejazz 2009

… maleriet er plutselig ikke lenger en todimensjonal overflate hengende på veggen, men et helt univers som gjennomtrenger oss med øredøvende stillhet.

Etter snart førti år er maleren og grafikeren Dag Thoresen (1953) tilbake til Moldejazz, denne gangen både som jazzentusiast, og festivalutstiller.
Lidenskapen for musikken er iøynefallende i hans kunstneriske produksjon – og denne lidenskapen er ikke en positur, men en integrert del av hans kunstnerskap – noe som ligger like under huden og som pulserer ustanselig. Bruddstykker av flater, kropper i uavsluttet metamorfose, rennende pigmenter, skrikende linjer og skarpe aksenter nedsunkne i et bad av dype grunntoner; stupende perspektiver der alt smelter og omformes til stadighet… Mellom en forestilt lyd og bildet, dannes det en utveksling som beveger sinnet, selv lenge etter at vi har forlatt visningsstedet.
Med fast og bestemt rytme vet årets festivalkunstner Dag Thoresen å lokke betrakteren med seg ned i grumset av hans maleriske og visjonære vanvidd ­– for så å løfte oss like etter, men denne gangen flygende i en «sabbath» av farger og inntrykk. Her er maleriet plutselig ikke lenger en todimensjonal overflate hengende på veggen, men et helt univers som gjennomtrenger oss med øredøvende stillhet.

16. juni 2009